Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Scooby konyhája

Olaszország

Hawaii pizza

Olaszországban sokféle pizzát ehetsz. Az ananászos-sonkás pizza Scooby egyik kedvence.

 

 

Elkészítési idő:

15 perc

2-3 fő részére

Hozzávalók:

- 2 kb 23 cm átmérőjű pizzaalap

-2 evőkanál olívaolaj

-1 doboz (400 gramm) paradicsomkonzerv

-15 dkg mozzarella sajt

-4 szelet sonka

-2 ananászkarika (lehet konzerv is)

 Elkészítés:

1. Csomagold ki a tésztát,tedd 2 sütőlapra vagy sütőtálcára,kend be a tetejét olajjal!

2. Kérj meg egy felnőttet,hogy nyissa ki a paradicsomkonzervet ,öntse le a levét,és a mozzarella sajtét is!

3. A felnőtt segítségével vágd a sajtot,paradicsomot,,ananászt kis kockákra,a sonkát pedig vékony csíkokra!

4. Tedd a tésztaalapra a paradicsomot,aztán a sonkát,majd a sajtot,végül a fincsi ananászdarabokat!

5. 220 celzius fokra előmelegített sütőben süsd 10-20 percig,vagy amíg a sajt el nem olvad,és a tetején kis buborékok nem jelennek meg!

Jó étvágyat!

 

Észak-Írország

 

Champ!

Nincs finomabb,mint egy nagy adag,jó habos champ(ejtsd:csemp)! Így hívják a különleges ír burgonyapürét.Kolbászt,sonkát is kevernek hozzá.Hideg téli napokon esik igazán jól!

Elkészítési idő:

20 perc

Hozzávalók 4 fő részére

-4 nagy burgonya

-só,bors

-7,5 dkg vaj-1 dl tej

-8 szál újhagyma,vékony karikákra vágva

Elkészítés

1. Kérj segítséget egy felnőttől!Hámozd meg a burgonyát, darabold fel,tedd a forrásban lévő vízbe,és főzd puhára!!Szűrd le,törd össze,sózd,borsozd meg!

2.  Öntsd kis lábasba a tejet,add hozzá az újhagymát meg a vajat,és óvatosan melegítsd,amíg a vaj meg nem olvad!Azután forrald fel,és hagyd bugyogni 3 percig!Vedd le a tűzhelyről.és öntsd a burgonyához!Habverővel verd jó lazára!

3. A pürét halmozd mély tálkába,és mindegyik adag közepébe fúrj egy gödröt!

4. A vajat vágd apró darabkákra.és várj,amíg felolvad.Mielőtt az asztalra "champésznéd",az aranyló,olvadt  vajat keverd a pürébe!

 

Jó étvágyat!

 

Jordánia

 

Jordániában a péknél friss palacsinta is kapható. Arabul úgy hívják: gatajíj. A vásárlók odahaza töltik meg sziruppal és dióval. Igazi csemege!

 

Petrai palacsinta

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

6 palacsinta

- 10 dkg liszt

- Csipet sajt

-1 tojás

-3 dl tej

-2 evőkanál tört mandula

-3 kardamommag

-1 kiskanál szegfűbors

-6 evőkanál karamella szirup

-Olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Öntsd egy  nagy tálba lisztet,keverd bele a sót,a liszt közepén alakíts ki egy bemélyedést,és üsd bele a tojást! Apránként add hozzá a tejet,keverd jól össze fakanállal,aztán a tésztát habverővel lazítsd föl! Fél órára tedd a hűtőbe!

2. Keverd össze a mandulát a kardamommal  és szegfűborssal!

3. Kérj meg egy felnőttet,hogy segítsen a palacsintasütésben! Serpenyőben forrósítsd fel az olajat,önts bele annyi tésztát,hogy szétterüljön a serpenyő alján,és süsd,amíg egy kicsit meg nem barnul!

4. Fordítsd meg a palacsintát,vagy kérj meg egy felnőttet,ha nem megy! Süsd meg a másik oldalán is,és csúsztasd a kész palacsintát egy tányérra!

5. Kanalazz rá kevés karamellaszirupot,és szórd meg a mandulás keverékkel! Csavard össze,aztán habzsold fel!

 

Jó étvágyat!

 

Anglia

 

Scone-tasztikus!

Ez az angol süti kicsit hasonlít a pogácsához. A neve scone [szkan].Ha elkészült feldíszítheted koktélparadicsommal, olyan alakban, mint az angol zászló piros György-keresztje.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

15 dkg liszt

0.5 tasak élesztő

5 dkg vaj

0.5 dl tej

Vaj (kenéshez)

Koktélparadicsom

(800 g sajt, mert az újság nem írja de az elkészítésben benne van.)

 

Elkészítés

 

1.

Kérj meg egy felnőttet, hogy segítsen: Szitáld a lisztet egy tálba , keverd el benne jól az

élesztőt, aztán a vajat! Akkor jó, ha a liszt már morzsás.

2. Add hozzá a sajt felét, majd a tejet, és keverd addig,  amíg a tészta sima lesz!

3. Belisztezett felületen formálj a tésztából egy 15 cm átmérűjű, kerek lapot! Vágd négyfelé, és tedd egy tepsibe! (pogácsát is szaggathatsz belőle.)

4. Süsd 15 percet 180 °C-on (Celsius-fokon)! Ha kicsit kihűlt, díszítsd fel koktélparadicsommal (ha tudod)! Aztán már nem kell tovább várnod, fald fel barlanglakó módjára!

Jó étvágyat!

 

Folytatások a későbbiekben!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Angélának

(Szerkesztőség, 2009.03.13 17:59)

Kedves Angéla!
Örülünk,hogy teszik az oldal,hisz mindennap ezen dolgozunk. Ha van valami kérdésed vagy valmit írni akarsz ,akkor azt írd meg a titolbusz2@freemail.hu -ra.
Szerkesztőség

szerednikangela@indamail.hu

(Szerednik Angéla, 2009.03.11 20:41)

Sziasztok.Nagy rajongótok vagyok főleg Scoobyért és Bozontért.Puszi a rejtély rtnek.